Diş Hekimliği Fakültesi - dishekimligi@gelisim.edu.tr

Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sempozyumu: Oral Mikrobiyota

İnsan Mikrobiyom Projesi’nin başlamasını takiben gün geçtikçe oral mikrobiyotaya dair bilgilerimiz artmakta ve diş çürüğü, periodontal hastalıklar, oral kanser, kolorektal kanser, pankreas kanseri ve inflamatuvar bağırsak sendromu gibi birçok hastalıkta oral mikrobiyota ve insan sağlığı arasındaki ilişki önem kazanmaktadır.

İGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir GÜNDAY, uzun bir pandemi süreci sonrasında bu önemli konuya ilişkin farkındalığı arttırmak ve bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla “Oral Mikrobiyota” konusunda değerli konuşmacı hocaların katkılarıyla yüz yüze gerçekleştirilecek bilimsel bir platform oluşturmak istediklerini belirterek diş hekimlerini, diş hekimliği öğrencilerini, ilgili araştırmacıları, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini sempozyuma davet etti.

diş hastanesi