Diş Hekimliği Fakültesi - dishekimligi@gelisim.edu.tr

İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy konferans salonunda gerçekleşen törene, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli, Rektör V. Prof. Dr. Nail Öztaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mahir Günday, Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenleri, idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve pandemi nedeniyle hayatlarını yitiren eğitim, sağlık çalışanları adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende açılış konuşmasını Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdülkadir Gayretli yaptı. Sayın Gayretli, İstanbul Gelişim Üniversitesinde kaliteli bir eğitimin yanında öğrencilere bir yaşam kültürü sunulduğunu belirterek Diş Hekimliği Fakültesinin eğitim kadrosu, altyapısı, eğitim laboratuvarları ve yakın zamanda hizmete girecek olan klinikleri sayesinde öğrencilerin donanımlı diş hekimleri olarak en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi ve ailelerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ardından Rektör V. Sayın Nail Öztaş, yaptığı konuşmada diş hekimliği mesleğine atılan ilk adımın simgesi olan  beyaz önlük giyme töreninin önemini vurguladı ve öğrencilere seslenerek hastalarına ve mesleğine saygı duyan diş hekimleri olarak yetişmelerinin, mesleklerini icra ederken etik, ahlaklı ve erdemli birer insan olmalarının önemli olduğunu belirtti.

Tören, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Günday’ın konuşmasıyla devam etti.  Sayın Prof. Dr. Mahir Günday, kısaca Türk Diş Hekimliği tarihinden bahsetti ve Türkiye’de bilimsel diş hekimliğinin 113. yıl dönümü olan ve 1908 yılından beri 22 Kasım’da kutlanan Diş Hekimliği Gününü kutladı. Diş Hekimliği Fakültesini tercih eden öğrencileri tebrik ederek, 5 yılın sonunda başarı ile mezun olacaklarına ve bugün giydikleri beyaz önlüğün gereğini yerine getireceklerine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’ne birincilikle yerleşen Büşra Sinem Deniz, ikincilik ile yerleşen Sema Akıncı ve üçüncülükle yerleşen Murat Emre Kahvecioğlu’na plaketleri Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdülkadir Gayretli tarafından takdim edildi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’ne birincilikle yerleşen Gülsen Nur Polat, ikincilikle yerleşen Nur Sezen Raşitoğlu ve üçüncülükle yerleşen Beyza Çelikbilek’e ise plaketleri Rektör V. Prof. Dr. Nail Öztaş tarafından takdim edildi.

Törene Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli, Rektör V. Prof. Dr. Nail Öztaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu,  Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mahir Günday, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Edibe Egil ve Dr. Öğr. Üyesi Burçin Tüzüner ve değerli akademisyenlerin öğrencilere önlük giydirmesiyle devam edildi.  Program İstanbul Gelişim Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından sona erdi.

diş hastanesi