Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dalı, bebeklikten ergenliğe kadar ağız ve diş hastalıklarının tanı ve tedavisi ile koruyucu tedavilerin uygulanması ile ilgilenir.

Pediatrik eğitimde öğrencilere, çocuklarda davranışsal rehberlik, çürük önleyici tedaviler, restoratif diş tedavileri, süt ve daimi dişlerde kanal tedavileri, diş travmalarının yönetimi, koruyucu ve önleyici ortodontik tedaviler, çocuklarda protetik tedaviler konularında hem teorik hem de klinik eğitim verilmektedir. 3., 4. ve 5. sınıf öğrencileri lisans eğitimleri boyunca teorik dersler ve klinik uygulama eğitimleri ile çocuk hastaları tedavi edebilecek güncel bilgilerle donatılırlar. Ayrıca dental anksiyetesi olan ve özel bakım gerektiren çocukların tedavisi anestezi uzmanı eşliğinde genel anestezi veya sedasyon altında yapılır.

Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi Elif Ece Kalaoğlu (Ana Bilim Dalı Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Gülen